det är inte det att jag blir arg på min man när han prioriterar annat framför mig, utan det handlar nog mer om att jag är rädd för att ledsna på att vänta.

igår sågs vi bara på lunchen och 5 minuter innan vi somnade. idag sågs vi bara på lunchen.. jag ska iväg ikväll och igår bokade han en aktivitet som han är iväg på nu. imorgon är jag borta hela dagen fram till natten så då hinner vi inte ses, han åker iväg på morgonen igen på söndag och kommer hem sent på söndag kväll. på 4 dagar ses vi sammanlagt 2.5 timmar.

så är det ofta och det är inte så jag vill ha det och det är inte sån jag är som person heller.

hur hittar ni tid mer er partner?
i år.. till sommaren så kunde vi haft ett barn på fyra år...
men det har vi inte, och det var så det var menat antar jag,

Min man och jag pratar inte om det ofta, men varje vår och sommar dyker dessa tankar upp.
Jag satt och läste igenom gamla mail som jag hade sparade i min inkorg, sådana där mail som man inte vill slänga för att man vill minnas just den dagen, eller den känslan man hade när man läste det. i detta fall är det väl lite självplågeri.. men min man hade mailat mig ett så fint mail samma dag som jag berättade att vi varit gravida men fått missfall. allting på samma dag. Både de glada men tråkiga nyheterna på en och samma minut.
Han var på affärsresa när jag fick veta och jag kunde inte vänta med att börja storgråta både över chocken och över förlusten så jag ringde honom.

Så nu blev jag påmind, fast det är ändå en påminnelse som är fin att ha kvar... som får mig att känna att han finns där för mig. även om han är på andra sidan jorden.
...efter varma sommarnätter ♥
När man har suttit på altaben med goda vänner över en middag och det har småregnat lite. så går man ut barfota på gräsmattan och den där speciella känslan smyger sig på.

Eller när man varit iväg och det har regnat och det doftar sommar av blöt asfalt♥

När man kan sitta ute ända till tidig tidig morgon med ett tänt ljus och man väntar på morgonen.

åh vad jag längtar ♥
ja.... det är det som oftast slinker in mellan meningarna när man umgås med vännerna. Självklart ska de får berätta och prata om sina älskade barn, men ibland vill jag bara ställa mig och skrika:
"Kan vi prata om någonting annat för en gång skull?!!!!"
speciellt så dyker den tanken och känslan upp när man är och fikar med vänner och man är den enda osm faktiskt inte har barn. 
Det handlar inte om att jag inte glädjs åt att lille Evert gick sina första 4 steg själv eller att lilla Lisa har börjat äta vanlig mat.. det handlar om att jag själv har ingenting att komma med, jag själv har inget att berätta om vad mitt barn har gjort för framsteg-efersom jag inga barn har, och det handlar om att det finns annat i livet som vardagen och helgen består av än just barnen (även om det kanske inte känns så för föräldrarna).  sen handlar det ju självklart om att den där längtan triggas upp ännu mer och jag kommer på mig själv nästan börja gråta.
Det är vid sånna tillfällen jag känner att jag visst verkligen vill ha barn och att jag är dum som bara ljuger för mig själv när jag tänker att jaga inte alls vill ha barn.
Det handlar även om att jag INTE vill veta allting om hur och när och vad och varför barn gör som dom gör och allt det där. Undrar jag så frågar jag... men jag vill inte sitta och lyssna på det i de 2 timmar vi sitter och fikar och inte ens bli frågad hur allting är med mig eller hur det går med utbildningen, eller vad jag har för planer i höst. Allting ska självklart inte heller handla om mig, men jag önskar att i alla fall 5 minuter av de 2 timmarna kunde göra det. 
 
Jag vet förra året, när jag skulle träffa 3 vänner som jag inte hade träffat på länge... vi skulle ses hos en av dem. jag kom dit sist... 2 av dem hade redan barn och den tredje försökte få barn... det enda som det pratades om var om BARNEN! inte vad någon hade jaft för sig under de 6 månaderna som vi inte setts, eller liknande. allting handlade om vilken blöja som va bästa och vilken barnkollektion från lindex som va ny. 
Självklart vill jag veta hru barnen mår och lite allmänt.. men jag vill ju även veta om själva personerna-mina vänner. 
Jag ville bara därifrån efter 1.5 timme. Efteråt tackade jag nej för att ses och det dröjde nog någon månad eller två tills vi sågs igen.  Jag var så trött på allt barnprat.
 
Även om jag själv önskade barn redan då så va i alla fall mitt syfte att  höra hur det var med mina vänner. 
Nu tycker säkert någon av er läsare att jag är jätteelak och inte alls har någon förståelse och att jag antagligen själv kommer sitta och tjata barn om jag själv får barn. 
Jag kanske är elak, jag vet inte. men jag vet att jag i alla fall vill veta mer om mina vänner än om vilken färg deras barn har på bajset. Jag förstår att barnen är deras liv. och jag förstår att det är barnen som är deras huvudsyssla och allt det där.. men hade jag själv haft barn så hade jag i alla fall anpassat mig och kanske inte låtit all tid ta upp för att prata barn när 2 av oss inte har barn. Ses man och fikar med bara mammor kanske det iinte är så konstigt att det blir bara barnprat, men när det är folk som är med som inte har barn (som man för den delen inte  vet om de vill eller kan få barn) så skulle jag inte låtit dem sitta och lyssna på mitt prat om barnen. 
 
Förlåt om jag gjort någon upprörd.
jag ligger i sängen och vilar, det enda positiva med att läsa kurser på distans, och funderar åter igen på om min osäkerthet eller känslan av att ge upp,kommer från att det är en försvarsmekanism som triggas igång varje gång jag tänker på att jag vill bli mamma. är det för att jag vill det så mycket? jag tror det....

Vad svårt det var att förklara denna tanken...
men ibland intalar jag mig själv att jag kanske inte vill ha barn, just för att IFALL det inte skulle bli så, så kommer jag antagligen inte bli lika besviken. Eller så är det just då som jag inser att jag visst vill bli mamma. Jag skulle i alla fall vilja göra sköldkörtelsprover, kolla mannens spermiekvalitét och även göra andra utredningar på om vi har lika stor chans som alla andra att kunna bli gravida fast att vi inte prickar rätt dag.

Ringer man bara till vårdcentralen och ber dom skicka en remiss? eller tar man kontakt med en IVFklinik direkt..? Eller hur funkar allt egentligen?
När mannen kom hem från jobbet satt jag i soffan med glasögonen på näsan och laptopen i knät och skrev på en inlämning. Snart klar!!! Gud vad skönt!

Efter en stund stängde jag ner och gosade ner mig i mannens famn innan jag fick med honom ut pp en promenad till biblioteket för att lämna en kurslitteraturbok. Vi gick en annan väg hem och stannade på vägen sittandes på en bänk och pratade om var vi skulle bo. Det blåste lite, men inte kalla vindar utan snarare bara svala. Underbart att våren snart är här!
Vi blev sittandes ett tag och lyssnade på vattenfallet som skummade framför oss. Vilken underbar eftermiddag.

Väl hemma slängde jag ihop en tonfiskröra som jag ska ha på knäckebröd till frukosten imorgon.
Blev en röra på:
Keso, tonfisk i olja, majonnäs, curry och finfinhackad gul lök. Trots att vi strax skulle äta korv och pasta så var jag tvungen att bryta av en bit knäckebröd och ta en sked av röran på för att smaka hur den blev. Den blev himmelskt god!

Så nu längtar jag till frukost! Därför ska jag sluta mina trötta ögon nu så det blir morgon fort fort!

God natt
Jag har haft ett niagarafall mellan benen de 2 senaste dagarna. 
Det känns som att det avtar lite... men inte mycket.
Sånna här blödningar hade jag inte förra perioden. Då var de vanligt små och varade en vecka..
Får se om proveran lyckats lura min kropp helt denna gången.. förra gågnen.. får några år sedan så fungerade inte proveran på mig längre. 
 
 
hoppas hoppas....
 
 
hoppas på att denna mensperioden tar slut när den ska, det vill säga på fredag. 
 
Helgen bestod av stora besvikelser och stora förhoppningar som gick i kras. men det är ävl så det ska vara för att man ska kunna uppskatta det som sker i framtiden.. framtiden är väl hela tiden....?

I alla fall så slutade kvällen bra, mina vänner och jag gick ut på krogen och tog några drinkar. Det kändes lyxigt att kunna gå ut med vännerna och smutta på en dyr drink.
Jag kom hem efter 03-tiden. Det var längesedan jag var ute så länge.
Jag vaknade pigg, men efter en timme kom huvudvärken krypandes. men efter en alvedon så släppte den och jag var bara trött.
Skönt!

Tänk att det finns piller som tar bort smärta... men inte smärta för att kanske inte kunna bli mamma.
Halvblod på pappret men inget i bindan...


När och hur räknar man egentligen den första mensdagen?
om det bara är lite lite på pappret.. räknas det som en mensblödning då eller som en nidblödning?
ingår nidblödning i menscykeln?
...som jag inte pluggat ordentligt.
I förniddags har vi haft seminarium. Det gick bättre än väntat. . jag förespråkade om barnfetma, vilket även mitt examensarbete kommer handla om.

När jag kom hem så avvek jag från min uppskriva lista på vad och i vilken ordning jag skulle ta itu med dagen.
Istället för att plugga så satte jag igång och bakade... både det ena och det andra. samtidigt som jag insåg att jag ska bjuda på 4 olika fika imorgon, så gjorde jag ännu en sats för att vara på drn säkra sidan. dessutom kommer det säkert gå åt när mina föräldrar kommer och gratulerar mig på min födelsedag i helgen.

Sen gick jag loss på köksluckorna och pustade upp dom, vidare hamnade jag i badkaret och sen framför spisen med en kastrull stuvad spenat och torsk.
"Efter DET HÄR, då måste jag plugga!"
Icke... jag började gå loss i badrummet med Jif rengöringsmedel i ena handen och en skursvamp i den andra.

Sen ringde mannen..han var påväg hem från golfmötet...kollade på klockan och såg att hon redan var 19.30 !!!!!
Vi åt kvällsmat och sen kon dammsugaren och skurhinken fram.
"Lika bra att få det gjort nu ikväll så har jag hela morgonen och förmiddagen på mig att plugga"

sagt och gjort.... stupade ner i sängen för en timme sedan. .. ligger och försöker intala mig att jag ska ha skrivit 2 sidor på mitt pågående arbete jag har i skolan just nu, innan kl 11!

Mannen ligger bredvid mig och andas djupt.. tänk att det ljudet kan ibalnd va det värsta ljudet som finns när man inte kan somna...men det bästa ljudet som finns när man har sovit ifrån varandra några nätter och får ligga bredvid varandra igen. Då somnar jag lätt...

oj... klockan är visst 23.39!!! kanske ska blunda nu så jag kommer upp imorgon och får mina 2 sidor skriva ;) Jag satsar på det i alla fall!

idag är det full rulle!
Jag gick upp kl 8, åt frukost och sarr och kikade efter recept till helgens kalas. på att jag skulle göra biscotti till kalaset.. gick igenom snabbt i mitt huvud när jag faktiskt skulle hinna göra dem. konstaterade ganska snabbt att det fick bli NU!

Bort med allt..Fram med allt... huller om buller på köksbänken som det brukar bli när jag inte har strukturerat upp någonting ordentligt.
Nu ligger de och vilar och torkar i ugnen...
jag hamnade i sängen... frusen och trött. sovit dåligt de sista nätterna.
Jag har massor att göra i skolan egentligen..igår pluggade jag på väldigt bra..men idag är det segt. dessutom ska jag rulla köttbullar snart.. jag förberedde färsen förut.
efter lunch ska jag iväg på möte och sen hem på ett annat kalas och direkt vidare på handboll.
När hundan ska jag plugga?
imorgon efter lunch kanske. det kan vara bra... mannen ska på golfmöte sen på kvällen.. så jag blir hemma själv då. fast då hadr jag egentligen tänkt städa. men det får bli på fredag morgon :)

/som önskar fler timmar på dygnet
nej, riktigt så många hus har vi inte varit och tittat på, långt därifrån. Men idag ska vi i alla fall på husvisning igen. Detta huset kan vara vårt hus! Det ligger väldigt bra och vi känner några av grannarna i kvarteret! Men vi får se vad som väntar. Ja, jag är glad över att vi ska titta på hus igen, och vem skulle inte vilja kunna ta ut grillen och grilla när man känner för det? Yta! det är ytan också vi vill åt! Och ett ordentligt garage! Men ändå undgår det mig inte att tänka- TÄNK OM VI ALDRIG KOMMER ATT FÅ BARN? Skulle jag veta det idag, så skulle jag kanske nöja mig med att bo i en större lägenhet. "slippa" måla huset, ta hand om trädgården osv. Fast det är ju ändå lite av det som jag vill åt också. Radhus och parhus.. jaaa... det skulle väl funka. men just nu finns det inga ute på marknaden. och då skulle vi ju ändå få grannar som kanske poppar musik och har sig. vi får se! Kika kan man ju alltid göra!
Helgen har bestått av kalas... kalas och kalas och åter kalas!
I fredags var jag på en väns kalas. Där samlades vi, ungefär 15 stycken vuxna och 10 stycken barn, om man räknar med dem som ligger och skvalar i mammornas magar.
Barn barn barn,överallt! Jag är inte bitter, jag älskar ju barn!
Jag älskar att mina vänner ska ha både sitt första och sina andra barn. Alla små barnfötter som klampade runt i huset och bebisar som skrek efter att få mat av sin mamma. Den ene tröttar och nyfiknare än den andre.

Men det var rätt så skönt att bara få komma hem sen och stänga av hjärnan, det kan jag erkänna. Jag hade både blivit nerspydd och nerdregglad. Underligt att det verkligen inte gör någonting när bebisar spyr och dregglar på en, jag menar, hade det varit min man som hade gjort det så hade han antagligen fått känna hur det känns att ha ett märke efter min handflata i ansiktet ;) skämtosido.

Dagarna flyter på. Jag har avslutat min andra kur av provera nu i helgen. Jag har väntat på att mensen ska komma nu i ungefär 2 dagar. Det spänner och ömmar i brösten och har ont i ryggen och äter som en häst och humöret svajar. Som vanlig någon dag innan jag ska få min mens. Men den har inte kommit än.
Men jag vet att det inte växer ett litet frö i magen, för jag har kissat på ägglosssningstesten, och det har inte gett något utslag. Nu har jag visserligen glömt att kissa på några dagar, men jagh tror inte jag har någon ägglossning. Jag ska sköta kisseriet ordentligt nu efter nästa mens.
Appropå provera... jag har nog aldrig mått så här bra och varit så här pigg som jag har varit under dessa två kurer. Det har verkligen fungerat på mig! Jag är dock livrädd att mensen ska gå tillbaka till sitt gamla skede efter sista kuren provera. men hoppas på att det ska bli bra kan man alltid göra!
http://www.fertilitetsguiden.com/immunologi/immuntester.php